Karkówka w winie
Data dodania: 28-08-2012
Normal
0
21
false
false
false
PL
X-NONE
X-NONE
Krucha, pełna aromatycznych ziół, po prostu wyborna.
Normal
0
21
false
false
false
PL
X-NONE
X-NONE
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Składniki:
Karkówka 1 kg
5 ziół: Cząber
Tymianek
Estragon
Rozmaryn
Majeranek
1 cebula
2 ząbki czosnku (opcjonalnie)
½ szklanki czerwonego wina wytrawnego
Oliwa lub masło klarowane do smażenia
Przygotowanie:
Plastry karkówki lekko rozbić i przyprawić solą, pieprzem oraz mieszanką ziół. Mięso podsmażyć na tłuszczu. Dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz czosnek. Gdy cebulka i czosnek się zeszklą zalać wszystko winem i dusić około półtorej godziny.
Najlepiej serwować z:
MOULIN DE GASSAC SYRAH
TRISQUEL SYRAH
Sol De Chile Reserve Carmenere
LA CRESTA BARBERA D’ALBA DOC
COLUMBIA CREST TWO VINES
Brazin Zinfandel
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne