wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Przepisy kulinarne » Karkówka w winie

Karkówka w winie

Data dodania: 28-08-2012
Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Krucha, pełna aromatycznych ziół, po prostu wyborna.


Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Składniki:

Karkówka 1 kg

5 ziół:  Cząber

            Tymianek

            Estragon

            Rozmaryn

            Majeranek

1 cebula

2 ząbki czosnku (opcjonalnie)

½ szklanki czerwonego wina wytrawnego

Oliwa lub masło klarowane do smażenia

Przygotowanie:

Plastry karkówki lekko rozbić i przyprawić solą, pieprzem oraz mieszanką ziół. Mięso podsmażyć na tłuszczu. Dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz czosnek. Gdy cebulka i czosnek się zeszklą zalać wszystko winem i dusić około półtorej godziny.

Najlepiej serwować z:

MOULIN DE GASSAC SYRAH

TRISQUEL SYRAH

Sol De Chile Reserve Carmenere

LA CRESTA BARBERA D’ALBA DOC

COLUMBIA CREST TWO VINES

Brazin Zinfandel


Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu
Sklep przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich !
Jeżeli masz ukończone 18lat - zapraszamy
Wejdź do sklepuZrezygnuj
Zamówienia wysyłamy w terminie od 1 do 4 dni roboczych.
Dziękujemy za cierpliwość i wyrozumiałość.
Zapraszamy serdecznie