wyszukiwanie zaawansowane
» » Szaszłyki z polędwicy wieprzowej

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej

Data dodania: 23-07-2012 Wyborne w smaku szaszłyki z polędwicy wieprzowej - bardzo proste w przygotowaniu


Szaszłyki z polędwicy wieprzowej można z powodzeniem zrobić zarówno na grillu, jak i w piekarniku.

Składniki:

Polędwica wieprzowa

Boczek wędzony - surowy lub parzony

Cebula

Papryka czerwona lub pomarańczowa (opcjonalnie)

Ogórek kiszony

Sól

Pieprz

Przygotowanie:

Polędwicę pokroić w plastry o grubości około 1 cm i rozbić delikatnie ręką. Tak przygotowane mięso posolić i popieprzyć. Nadziać składniki na pręty/patyki w następującej kolejności:

Boczek   -   polędwica   -   cebula   -   ogórek   -    papryka

Jeśli będzeimy piec w piekarniku to należy piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec przez 30 minut.

Podawać z frytkami lub pieczywem.

Z potrawą wspaniale komponują się następujące wina:

Brazin Zinfandel

BARBERA D’ALBA

FAT MONK MERLOT

Sol De Chile Reserva Cabernet Sauvignon

LANGHE NEBBIOLO CIABOT RUSS



 
Przejdź do strony głównej
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Sklep przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich !
Jeżeli masz ukończone 18lat - zapraszamy
Wejdź do sklepu Zrezygnuj