Włoskie wina na jesieni powitanie
Polska jesień obfituje w wiele specjałów, mamy do dyspozycji najwspanialsze w roku jarzyny i świetne owoce, dlatego warto korzystać z tych darów i wzbogacić nasze menu o kilka sezonowych przepisów. Poszalejmy, wszak nie tylko niedzielny obiad może być zaskakujący dla domowników. Dzięki kilku składnikom każdy posiłek może stać się znakomitą ucztą dla podniebienia.
Nie wspominając już o mocy witamin, jakimi obdarzymy nasz organizm, wykorzystując sezonowe produkty. Pomysłów na dania i desery umilających jesienne popołudnia jest całe mnóstwo także z pewnością wystarczy ich na cały sezon! Zachęcamy także do wypróbowania, wbrew pozorom, prostych przepisów i połączenie ich ze znakomitym włoskim winem.
Jako aperitif polecamy doskonałe Cipriano Prosecco Frizzante Spago, musujące, świeże, przyjemne, miło podkręci apetyt. Do kaczki, czy gęsiny z risotto lub zapiekaną z ziemniaków rekomendujemy świetne Primitivo Pruneo Salento I.G.T – coś pięknego taki zestaw! Do sałatek warzywnych doskonale pasuje Secolo Pinot Grigio. Deser z kolei na bazie soczystych jesiennych owoców proponujemy zestawić z pysznym Moscato di Asti Batasiolo, D.O.C.G.Bosc dla Rei.
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Wino - informacje