wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Przepisy kulinarne » Wino Porto przepis na drinka

Wino Porto przepis na drinka

Data dodania: 06-06-2014
Klasyczne portugalskie wino Porto swą nazwę wzięło od portowego miasta Porto, w którym ujście ma rzeka Douro. Trunek ten dzięki swym charakterystycznym cechom takim jak mocny charakter, wysoka zawartość ekstraktu pozostawia na podniebieniu bardzo długie i miłe wrażenia smakowe. Wino Porto bardzo chętnie wykorzystywane jest także w kuchni, jako dodatek do potraw. Jest także częstym składnikiem drinków i koktajli. Jednym z popularniejszych w tej kategorii jest Chicago Fizz, którego przygotowanie jest szybkie i proste


altChicago Fizz

kieliszek czerwonego wina Porto, np. Porto Cruz Tawny (Porto najlepiej podawać delikatnie schłodzone w temperaturze 16-17, w wyższej temperaturze jest ono bardziej alkoholowe)

zmiksowane jedno żółtko

wedle uznania trochę wody sodowej

mała łyżeczka cukru (porto jest bardzo słodkie, należy uważać, żeby nie przesadzić ze słodyczą)

sok z cytryny do smaku

Na zdrowie i smacznego
 

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu
Sklep przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich !
Jeżeli masz ukończone 18lat - zapraszamy
Wejdź do sklepuZrezygnuj
Zamówienia wysyłamy w terminie od 1 do 4 dni roboczych.
Dziękujemy za cierpliwość i wyrozumiałość.
Zapraszamy serdecznie