Truskawki marynowane w zielonym pieprzu
Data dodania: 09-07-2012
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Doskonały pomysł na prosty, a przy tym wyrafinowany deser.
SKŁADNIKI
Truskawki ok.250-300g
Pieprz zielony marynowany: ok.50g
Syrop klonowy: 80ml
kulka lodów waniliowych
świeża mięta
WYKONANIE
Truskawki należy umyć, odszypułkować i pokroić wzdłuż na pół.
Następnie gnieciemy zielony pieprz i dodajemy do truskawek.
Całość zalewamy syropem klonowym i zostawiamy na noc aby się przegryzło.
PODANIE
Truskawki przekładamy do pucharka, na wierzch kładziemy gałkę lodów waniliowych. Deser dekorujemy liściem świeżej mięty.
Idealnym kompanem do tego deseru będzie szampan, polecamy:
Arte Latino Brut, Cava Metodo Tradicional
Prosecco D.O.C. Trevisto Brut “Oro” Val D’Oca
Louis Roederer Brut Premier, Champagne A.C
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne