wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Przepisy kulinarne » Truskawki marynowane w zielonym pieprzu

Truskawki marynowane w zielonym pieprzu

Data dodania: 09-07-2012

Doskonały pomysł na prosty, a przy tym wyrafinowany deser.



SKŁADNIKI

 

Truskawki ok.250-300g

Pieprz zielony marynowany: ok.50g

Syrop klonowy: 80ml

kulka lodów waniliowych

świeża mięta

 

WYKONANIE

 

Truskawki należy umyć, odszypułkować i pokroić wzdłuż na pół.

Następnie gnieciemy zielony pieprz i dodajemy do truskawek.

Całość zalewamy syropem klonowym i zostawiamy na noc aby się przegryzło.

 

PODANIE

 

Truskawki przekładamy do pucharka, na wierzch kładziemy gałkę lodów waniliowych. Deser dekorujemy liściem świeżej mięty.

 

Idealnym kompanem do tego deseru będzie szampan, polecamy:

 

Arte Latino Brut, Cava Metodo Tradicional

 

Blue Nun Gold półwytrawne

 

J.P. Chenet musujące białe

 

Prosecco D.O.C. Trevisto Brut “Oro” Val D’Oca

 

Louis Roederer Brut Premier, Champagne A.C

 

 

 

 


Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu
Sklep przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich !
Jeżeli masz ukończone 18lat - zapraszamy
Wejdź do sklepuZrezygnuj
Zamówienia wysyłamy w terminie od 1 do 4 dni roboczych.
Dziękujemy za cierpliwość i wyrozumiałość.
Zapraszamy serdecznie