wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Przepisy kulinarne » Tatar z łososia

Tatar z łososia

Data dodania: 25-07-2012

 

Istna uczta dla zmysłów o nieskomplikowanym charakterze



             SKŁADNIKI

20 dag posiekanego wędzonego łososia

połowa świeżego ogórka

łyżka posiekanej świeżej kolendry

2-3 łyżki soku z cytryny

łyżeczka chrzanu wasabi (w proszku)

1 łyżka posiekanego szczypiorku

1 łyżka uprażonych ziaren sezamu

2 łyżeczki startego imbiru

1 łyżeczka oleju sezamowego

              PRZYGOTOWANIE

              Sok z cytryny wymieszać razem z chrzanem, ogórka obrać i drobno pokroić, a następnie

              połączyć wszystkie składniki i doprawić wedle uznania. Przed podaniem schłodzić w

              lodówce.

              PODANIE

              Pastę serwować na małych kanapeczkach chleba tostowego lub krakersach.
 

              Do przystawki tej polecamy następujące wina:
 

Antera - Pinot Grigio, Delle Venezie I.G.T.

BEAU MAYNE BORDEAUX BLANC

Cape Spring Chenin


 


 

 


Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu
Sklep przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich !
Jeżeli masz ukończone 18lat - zapraszamy
Wejdź do sklepuZrezygnuj
Zamówienia wysyłamy w terminie od 1 do 4 dni roboczych.
Dziękujemy za cierpliwość i wyrozumiałość.
Zapraszamy serdecznie