wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Przepisy kulinarne » Szaszłyki z polędwicy wieprzowej

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej

Data dodania: 23-07-2012
Wyborne w smaku szaszłyki z polędwicy wieprzowej - bardzo proste w przygotowaniu


Szaszłyki z polędwicy wieprzowej można z powodzeniem zrobić zarówno na grillu, jak i w piekarniku.

Składniki:

Polędwica wieprzowa

Boczek wędzony - surowy lub parzony

Cebula

Papryka czerwona lub pomarańczowa (opcjonalnie)

Ogórek kiszony

Sól

Pieprz

Przygotowanie:

Polędwicę pokroić w plastry o grubości około 1 cm i rozbić delikatnie ręką. Tak przygotowane mięso posolić i popieprzyć. Nadziać składniki na pręty/patyki w następującej kolejności:

Boczek   -   polędwica   -   cebula   -   ogórek   -    papryka

Jeśli będzeimy piec w piekarniku to należy piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec przez 30 minut.

Podawać z frytkami lub pieczywem.

Z potrawą wspaniale komponują się następujące wina:

Brazin Zinfandel

BARBERA D’ALBA

FAT MONK MERLOT

Sol De Chile Reserva Cabernet Sauvignon

LANGHE NEBBIOLO CIABOT RUSS



 

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu
Sklep przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich !
Jeżeli masz ukończone 18lat - zapraszamy
Wejdź do sklepuZrezygnuj
Zamówienia wysyłamy w terminie od 1 do 4 dni roboczych.
Dziękujemy za cierpliwość i wyrozumiałość.
Zapraszamy serdecznie