wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Przepisy kulinarne » Ryż po jamajsku

Ryż po jamajsku

Data dodania: 24-08-2012
Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Bez mięsa też może być smacznie



Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Składniki
1 szklanka ryżu basmati albo zwykłego białego długoziarnistego
800 g pomidorów z puszki w całości
1 szklanka czarnej fasoli z puszki, osączonej z zalewy i przepłukanej
1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego
1 mała papryczka (cubanella albo chili), drobno posiekana
2 dymki, posiekane na drobne kawałki
¼ szklanki świeżej kolendry, drobno posiekanej
1 łyżeczka soli
szczypta pieprzu

Przygotowanie
Włóż do średniego rondla ryż, pomidory i fasolkę. Dopraw zielem angielskim, solą i pieprzem i zagotuj na średnim ogniu. Zmniejsz ogień i gotuj, aż płyn zostanie wchłonięty, a ryż będzie miękki (ok. 20 min). Wymieszaj widelcem, żeby ryż nie zbił się w zwartą masę. Przed samym podaniem dodaj dymkę oraz kolendrę i starannie wymieszaj.

Do dania polecamy następujące dania:

ROSetto

Traminer Aromatico

Villa Albius - Nero d’Avola / Syrah Sicilia I.G.T.

Vinha do Putto Rose

SHERRY OSBORNE MEDIUM PÓŁSŁODKIE

SEREGO ALIGHIERI POSSESSIONI BIANCO DELLE VENEZIE I.G.T.


Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu
Sklep przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich !
Jeżeli masz ukończone 18lat - zapraszamy
Wejdź do sklepuZrezygnuj
Zamówienia wysyłamy w terminie od 1 do 4 dni roboczych.
Dziękujemy za cierpliwość i wyrozumiałość.
Zapraszamy serdecznie