wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Przepisy kulinarne » Mołdawskie desery

Mołdawskie desery

Data dodania: 11-05-2014
Proste i jakże zachwycające pomysły. Niezwykły deser rodem z Mołdawii.


Suszone śliwki należy sparzyć, by nadać im odpowiednią miękkość. Wydrylowane śliwki należy nadziać połówką orzecha włoskiego. Deser ten w wersji lux to orzechy podprażone na patelni, by nadać im chrupkość i jeszcze wspanialszy smak.

Oryginalnie deser ten serwuje się z bitą śmietaną - ale nie jest to niezbędny element tego dania. Czasem, gdy bita śmietana jest za słodka lub jest jej po prostu za dużo przesyca deser i psuje jego ogólny smak. Alternatywą dla bitej śmietany i zarazem lepszej percepcji regionu jego pochodzenia jest wyśmienite wino Kagor. Jest to propozycja dla wszystkich ciekawych nowych smaków, doznań i kogoś, kto życzy sobie porządnej dawki mołdawskiej słodyczy.

altPrawdziwe endorfiny i oryginalny smak to puchar śliwek z orzechami i wino Kagor - szczególnie polecamy Melancolie Kagor.

Więcej o Wino Kagor

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu
Sklep przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich !
Jeżeli masz ukończone 18lat - zapraszamy
Wejdź do sklepuZrezygnuj
Zamówienia wysyłamy w terminie od 1 do 4 dni roboczych.
Dziękujemy za cierpliwość i wyrozumiałość.
Zapraszamy serdecznie