wyszukiwanie zaawansowane
» » Stek z grilla

Stek z grilla

Data dodania: 23-04-2014 Dobry stek jest z zewnątrz chrupiący, a wewnątrz miękki. Żeby taki uzyskać, nie może być zbyt cienki.. Mięso należy smażyć przez kilka minut w dużej temperaturze, blisko żaru. Potem przenieś ruszt wyżej. Wtedy, w umiarkowanej temperaturze, mięso będzie dochodziło w środku.

altProfesjonaliści używają specjalnego termometru do mięsa, aby uzyskać optymalny efekt: 55ºC dla mięsa średnio upieczonego i 60ºC – dla mocno upieczonego.

Z czym podawać dobry stek? Idealnymi dodatkami są tu chrupiące zielone sałaty: lodowa, rzymska, masłowa, lekko doprawione oliwą i sokiem z cytryny.

Nie może również zabraknąć wyśmienitego wina, np.:

Neblina Cabernet Sauvignon,

14 Secolo Montepulciano,

Conde de Valdeamr Rioja,

Yarden Mount Hermon Red,

Hazana Tinto,

Opera Prima Shiraz,

Beyra Red.

 

 


Przejdź do strony głównej
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Sklep przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich !
Jeżeli masz ukończone 18lat - zapraszamy
Wejdź do sklepu Zrezygnuj