Pory zapiekane z szynką
Data dodania: 08-08-2012
Normal
0
21
false
false
false
PL
X-NONE
X-NONE
Zdrowo, szybko, tanio i pysznie – idealnie.
Normal
0
21
false
false
false
PL
X-NONE
X-NONE
GRUNER VELTLINER KAMPTALER TERRASSEN KAMPTAL
WHITE PORT OSBORNE
FIULOT PRUNOTTO BARBERA D'ASTI
Polvanera Aglianico IGT Puglia 2008
Monferrato Rosso DOC 2007 Talin
Deus Vin de Crete Red
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Składniki:
4 pory – zielone części
10 - 12 cienkich plastrów gotowanej szynki
300 g sera gouda
Sól
Pieprz
Przygotowanie:
Pory przeciąć wzdłuż na pół i umyć. Pokroić na kawałki o długości około 5 cm. Wrzucić do wrzątku na około 4-5 minut.
Plastry szynki przeciąć na pół i owinąć każdy kawałek pora. Roladki ułożyć jedną przy drugiej w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem.
Ser zetrzeć na tarce i wymieszać ze śmietaną. Doprawić solą i pieprzem. Roladki polać sosem.
Zapiekać w temperaturze 180 C przez około 30-40 minut.
Najlepiej smakuje z:GRUNER VELTLINER KAMPTALER TERRASSEN KAMPTAL
WHITE PORT OSBORNE
FIULOT PRUNOTTO BARBERA D'ASTI
Polvanera Aglianico IGT Puglia 2008
Monferrato Rosso DOC 2007 Talin
Deus Vin de Crete Red
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne