wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Przepisy kulinarne » Lody z puree owocowym

Lody z puree owocowym

Data dodania: 24-07-2012
Desery lodowe z dodatkiem puree owocowym lub sosami


Lato to czas kiedy chętnie raczymy się rarytasami lodowymi częściej niż w jakimkolwiek innym okresie w roku. Bogactwo i dostępność świeżych owoców daje nieskończone wręcz możliwości tworzenia pysznych lodowych łakoci.

Warto zadbać by nasze desery były jak najbardziej oryginalne i niepowtarzalne.

Deser lodowy - owocowy

Składniki:

Banan - cieńkie plasterki

Jagody

Borówki amerykańskie

Maliny

Truskawki - pokrojone na 4 części

Gruszka - drobno pokrojona

Kiwi - pokrojone drobno

Ananas - świeży, pokrojony dośc drobno

Lody waniliowe, śmietankowe, kokosowe - 1 gałka z każdego rodzaju

Pokruszone kawałki czekolady - opcjonalnie

Bita śmietana - opcjonalnie

Mała gałązka mięty dla dekoracji

Jeśli nie zdecydujemy się na dodanie pokruszonych kawałków czekolady to można zetrzeć czekoladę na tarce i posypać nią bitą śmietanę.

Do deseru lodowego, w którym królują owoce najlepiej jest dodać lody łagodne i nie dominujące w smaku, które stanowią jedynie tło dla owoców.

Dopełnieniem deseru lodowego tzw. "wisienką na torcie" są puree owocowe lub  sosy do deserów

Można dodać puree owocowe o jednym smaku, by zaakcentować ulubiony smak lub też pomieszać kilka smaków.

Smacznego :)




 

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu
Sklep przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich !
Jeżeli masz ukończone 18lat - zapraszamy
Wejdź do sklepuZrezygnuj
Zamówienia wysyłamy w terminie od 1 do 4 dni roboczych.
Dziękujemy za cierpliwość i wyrozumiałość.
Zapraszamy serdecznie