wyszukiwanie zaawansowane
» » Lasagne z grzybami

Lasagne z grzybami

Data dodania: 01-10-2012

Potrawa pełna jesiennego smaku smaku



Składniki

600g kurek

200g prawdziwków

2 cebule

2 ząbki czosnku

4 łyżki oliwy

pół szklanki bulionu warzywnego

1/2 l sosu beszamelowego

200g startego żółtego sera

400g płatków lasagne

szczypiorek

sól i pieprz

 

Przygotowanie

Grzyby oczyścić i pokroić, cebule i czosnek obrać i posiekać – razem z grzybami smażyć 3 minuty na oliwie. Wlać bulion i całość dusić 10 minut. Następnie przyprawić.

Do formy wlać trochę sosu beszamelowego, ułożyć połowę grzybów i sera, przykryć połową płatków lasagne i znów w tej samej kolejności ułożyć resztę składników każdą warstwę smarując niewielką ilością sosu.

Zapiekać około 45 minut w 180 stopniach. Na koniec posypać szczypiorkiem.

 

Do potrawy polecamy następujące wina :

DUE MARI MONTEPULCIANO D'ABRUZZO D.O.C.

 

MODELLO DELLE VENEZIE ROSSO I.G.T.

 

NEBLINA RESERVA CABERNET SAUVIGNON CENTRAL VALLEY CHILE

 

TREPIO BENACO BRESCIANO IGT

 

CASTELLANI MERLOT DELLE VENEZIE VENETIO I.G.T.

 

 

 

 


Przejdź do strony głównej
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Sklep przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich !
Jeżeli masz ukończone 18lat - zapraszamy
Wejdź do sklepu Zrezygnuj