wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Przepisy kulinarne » Lasagne z grzybami

Lasagne z grzybami

Data dodania: 01-10-2012

Potrawa pełna jesiennego smaku smaku



Składniki

600g kurek

200g prawdziwków

2 cebule

2 ząbki czosnku

4 łyżki oliwy

pół szklanki bulionu warzywnego

1/2 l sosu beszamelowego

200g startego żółtego sera

400g płatków lasagne

szczypiorek

sól i pieprz

 

Przygotowanie

Grzyby oczyścić i pokroić, cebule i czosnek obrać i posiekać – razem z grzybami smażyć 3 minuty na oliwie. Wlać bulion i całość dusić 10 minut. Następnie przyprawić.

Do formy wlać trochę sosu beszamelowego, ułożyć połowę grzybów i sera, przykryć połową płatków lasagne i znów w tej samej kolejności ułożyć resztę składników każdą warstwę smarując niewielką ilością sosu.

Zapiekać około 45 minut w 180 stopniach. Na koniec posypać szczypiorkiem.

 

Do potrawy polecamy następujące wina :

DUE MARI MONTEPULCIANO D'ABRUZZO D.O.C.

 

MODELLO DELLE VENEZIE ROSSO I.G.T.

 

NEBLINA RESERVA CABERNET SAUVIGNON CENTRAL VALLEY CHILE

 

TREPIO BENACO BRESCIANO IGT

 

CASTELLANI MERLOT DELLE VENEZIE VENETIO I.G.T.

 

 

 

 


Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu
Sklep przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich !
Jeżeli masz ukończone 18lat - zapraszamy
Wejdź do sklepuZrezygnuj
Zamówienia wysyłamy w terminie od 1 do 4 dni roboczych.
Dziękujemy za cierpliwość i wyrozumiałość.
Zapraszamy serdecznie