Faszerowane cebule
Idealne połączenie, które uraczy podniebienie
SKŁADNIKI
2 duże cebule
300g szpinaku
Ząbek czosnku
30g masła
100g sera pecorino
150g parmezanu
Małą czerstwa bułka
Orzeszki piniowe
Przyprawy
PRZYGOTOWANIE
Cebule obrać i gotować w osolonym wrzątku przez ok.15 min, następnie włożyć na 10 min do zimnej wody. Odcedzić, przekroić na pół, wyjąć część miąższu i drobno posiekać. Szpinak opłukać, czosnek obrać i razem z miąższem cebulowym podsmażyć wszystko na maśle. Dodać pecorino i 2/3 parmezanu. Wymieszać , doprawić i napełnić farszem połówki cebuli. Posypać pokrojoną w kosteczkę bułką, parmezanem i orzeszkami. Piec 20 min. w 200 stopniach.
Przekąska ta idealnie smakować będzie w duecie z winem:
ESENCIA VALDEMAR BLANCO RIOJA
CASA DE COMPOSTELA VINHO VERDE
Masi MODELLO DELLE VENEZIE BIANCO I.G.T.
NEBLINA CHARDONNAY CENTRAL VALLEY CHILE
J.P. Chenet Colombard Chardonnay
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne