wyszukiwanie zaawansowane
» » Faszerowane cebule

Faszerowane cebule

Data dodania: 17-10-2012

Idealne połączenie, które uraczy podniebienie



SKŁADNIKI

2 duże cebule

300g szpinaku

Ząbek czosnku

30g masła

100g sera pecorino

150g parmezanu

Małą czerstwa bułka

Orzeszki piniowe

Przyprawy

PRZYGOTOWANIE

Cebule obrać i gotować w osolonym wrzątku przez ok.15 min, następnie włożyć na 10 min do zimnej wody. Odcedzić, przekroić na pół, wyjąć część miąższu i drobno posiekać. Szpinak opłukać, czosnek obrać i razem z miąższem cebulowym podsmażyć wszystko na maśle. Dodać pecorino i 2/3 parmezanu. Wymieszać , doprawić i napełnić farszem połówki cebuli. Posypać pokrojoną w kosteczkę bułką, parmezanem i orzeszkami. Piec 20 min. w 200 stopniach.

Przekąska ta idealnie smakować będzie w duecie z winem:

ESENCIA VALDEMAR BLANCO RIOJA

CASA DE COMPOSTELA VINHO VERDE

Masi MODELLO DELLE VENEZIE BIANCO I.G.T.

NEBLINA CHARDONNAY CENTRAL VALLEY CHILE

J.P. Chenet Colombard Chardonnay


Przejdź do strony głównej
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Sklep przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich !
Jeżeli masz ukończone 18lat - zapraszamy
Wejdź do sklepu Zrezygnuj