Deser z mascarpone z jagodami
Bo jeść należy z fantazją :)
Składniki
40 dag jagód
25 dag serka mascarpone
po 2 łyżki soku z cytryny i pokrojonych w paski listków melisy
płatki migdałowe
cukier lub miód do posłodzenia
Przygotowanie
1/3 jagód zmiksować i wymieszać z całymi jagodami. Dodać sok z cytryny, doprawić owoce do smaku miodem lub cukrem, wymieszać z melisą i na 20 min wstawić do lodówki. Mascarpone wymieszać z odrobiną cukru lub miodu, przełożyć do szklanych pucharków - do każdego po łyżeczce serka. Na nim rozłożyć masę owocową, a na wierzchu - po łyżeczce pozostałego serka. Posypać deser płatkami migdałowymi.
Po deserze polecamy napić się pysznego wina:
Sol De Chile Reserve Carmenere
Vina Maipo Cabernet Sauvignon Merlot
SERAME SYRAH ROUGE V.D.P. D'OC
Turner Road Chardonnay Pinot Grigio
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne