wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Przepisy kulinarne » Carpaccio z łososia marynowanego w koperku i brandy

Carpaccio z łososia marynowanego w koperku i brandy

Data dodania: 06-09-2012

Łosoś w niezwykłej i wyrafinowanej odsłonie



Składniki:

 

filet z łososia ok.300g

sól morska 3 łyżki stołowe

cukier 2 łyżki stołowe

koper siekany 2 łyżki stołowe

brandy 80 ml

 

Przygotowanie

 

Wymieszać wszystkie przyprawy oraz zioła i zalać brandy. Taką marynatą natrzeć obficie łososia i zostawić w lodówce na 5 godzin. Następnie przełożyć do zamrażarki na całą noc.

Gotowe pokroić na krajalnicy w cienkie plastry i podawać z cząstką cytryny.

 

Do łososia polecamy białe wino, najlepiej chardonnay

 

Chardonella

Chardonnay

Chardonnay DOC 2011

Chardonnay Spatlese trocken

Element Chardonnay

Eileen Hardy Chardonnay


Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu
Sklep przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich !
Jeżeli masz ukończone 18lat - zapraszamy
Wejdź do sklepuZrezygnuj
Zamówienia wysyłamy w terminie od 1 do 4 dni roboczych.
Dziękujemy za cierpliwość i wyrozumiałość.
Zapraszamy serdecznie