wyszukiwanie zaawansowane
» » Biała kiełbasa zapiekana w białym winie

Biała kiełbasa zapiekana w białym winie

Data dodania: 27-03-2014 Danie z białej kiełbasy, które zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienie. Danie nie tylko wpsaniale smakuje, ale również zachwyca wspaniałym aromatem. Goście będą zachwyceni, a Wielkanocny stół wzbogaci się o nietuzinkową potrawę.


Biała kiełbasa zapiekana w białym winie

Składniki:
Biała kiełbasa (spażona)1kg
cebula czerwona
jabłka (np. gala)
ziarna ziela angielskiego
liść laurowy
sól
pieprz
majeranek
3/4 szklanki białego wina wytrawnego

Przygotowanie
Na oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę. Doprawić ją solą i pieprzem oraz posypać majerankiem.
Upróżoną cebulkę wyłożyć do naczynia żaroodpornego, włożyć ziarna ziela angielskiego i liście laurowe.
Na to wszystko położyć biała kiełbasę, którą uprzednio należy pokroić w większe kawałki (w poprzek kiełbasy).
Zalać wszystko winem.
Włożyć naczynie żaroodporne (bez pokrywki) do nagrzanego do 180C piekarnika na 1 godzinę.
20 minut przed końcem pieczenia dodać ćwiartki jabłek bez gniazd nasiennych. Opruszyć delikatnie majerankiem.

Danie jest niezwykle smaczne i aromatyczne.
Przejdź do strony głównej
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Sklep przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich !
Jeżeli masz ukończone 18lat - zapraszamy
Wejdź do sklepu Zrezygnuj